Žitný chléb nám velmi pomáhá při čištění střev, pozor ale na jeho nadměrnou konzumaci. Žito obsahuje velké množství sacharidů (kolem 70 %) a tuků, které nám mohou udělat vrásky na čele při příští návštěvě váhy. Proto bychom měli konzumovat chléb v rozumné míře.
Pokračování textu Žitný chlébRubrika: Domácí chleba
Bezlepkový paleo chleba
Bezlepkový chléb nebo také paleo chléb je velmi výživný, protože obsahuje pouze ingredience, které jsou bohaté na bílkoviny. Jediné sladidlo, které se v receptu vyskytuje, je lehce stravitelný med.
Potřebujeme:
- 2 šálky mandlové mouky
- 2 lžíce kokosové moučky
- ¼ šálku lněného semínka
- ¼ lžičky mořské soli
- ½ lžičky jedlé sody
- 5 vajec
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce jablečného octu
Postup:
- Smícháme mandlovou mouku, kokosovou moučku, lněné semínko, sůl a jedlou sodu v kuchyňském robotu
- Přidáme vejce, olej, med, jablečný ocet a opět promícháme
- Těsto vlijeme do vymaštěné formy na chléb
- Pečeme při 175 °C po dobu 30 minut
- Vytáhneme chleba a necháme 2 hodiny vychladnout
TIP: Paleo dieta!
Upečte si tento chléb již brzy ráno a celý den konzumujte pouze bezlepkový chléb se zeleninou a pijte jen obyčejnou vodu. Dieta je to velmi jednoduchá a mnohem účinnější než při konzumaci normálního chleba, který obsahuje velké množství cukrů a tím vede k růstu váhy.